Gyakori kérdések – Miss PinUp Hungary 2018

 

Az amerikai 1942-ben újonnan megjelenő Yank magazin vezette be hogy minden kiadás címlapján egy modellkép szerepeljen, amit az olvasók kiszögezhetnek a falra. Így kezdődött a címlaplány- kultusz, ami azóta önálló stílussá nőtte ki magát és a sokféle koron át tartó PinUp hullám azóta is tart mind a mai napig, hiszen bár az érzékiség és nőiesség hangsúlyozásával hódít, mégis inkább a visszafogottság és az ártatlanság egyvelegeképpen tudnánk jellemezni a leginkább.

A PinUp stílus sohasem túl harsány és távol áll tőle a közönségesség, inkább a szexis nő és a kislányos báj egyedi keveréke, élénk színek, jellegezetes pózok, határozott kiegészítők, tipikus smink és frizura jellemzi, számos híresség kedvelte, rajnog érte. Néhány PinUp-lány a 40-es évekből: Betty Grable,Lauren Bacall, Ava Gardner, az 50′-es évekbő Marilyn Monroe, Rita Hayworth, napjainkban talán Dita Von Teese képviseli a PinUp stílus összes jegyét, de Katy Perry vagy Gwen Stefani is gyakran nyúl a jól bevált PinUp frizura és smink variációkhoz.

Hogyan lehetnék én is olyan pinup lány mint akiket felsoroltál?

Most megadjuk a lehetőséget hogy a híres elődök nyomdokaiba léphess egy különleges, felejthetetlen napon ez itt és most egy egyedülálló esély hogy megcsillogtasd a benned rejlő Szupernőt. A verseny előtt profi fodrászaink és sminkeseink  – természetesen ingyen – átvarázsolnak,  dívás PinUp frizurát és  – sminket kapsz, neked mindössze a fellépőruhádról kell gondoskodni.

Honnan szerezhetnék én is pinup ruhát?

Ahogy a fotókon látod – ez az igazi pinup stílus. A frizurán és a sminken kívül a ruha, valamint a pózok határozzák meg a pinuplányról szerzett első benyomást valamint az összképet is végül. A ruhák pedig? Több lehetőséget is vázolunk a pénztárcádhoz / idődhöz mérten, a legegyszerűbb talán az első:

  • Nézz körül, vadássz, vásárolj! Akár pinup designer butikokban, akár a legkülönbözőbb modern üzletekben is, nincs izgalmasabb mint kitalálni hogy mi áll jól a síluson belül, utánajárni és megtalálni, majd kifogni a megfelleő ruhát amiben színpadra léphetsz! Minél több kiegészítőd passzol, minél egyértelműbben hozod a pinup stílust, annál nagyobb eséllyel indulsz a koronáért
  • Ha nincs kedved költekezni, akkor viszont igazán nem nagy befektetés körülnézni akár egy second hand butikban vagy a barátnők ruhái között, érdemes akár a szülők / nagyszülők ruháit is átnézni, érhetnek kellemese meglepetések ott is mindössze egy kis nő rafinéria kell hozzá és máris összeállítottad a tökéletes pinup ruhát szinte ingyen!
  • Ha időd sincs, és nem akarsz ebből akkora ügyet csinálni, akkor egyszerűen nyisd ki a ruhásszekrényed otthon, biztos van néhány klasszikus ruhadarabod akár egy szűk ceruzaszoknya, egy csíkos szűk top, egy leggings passzoló magassarkúval vagy egy szép alul akár bő egyberuha amit feldobhatsz egy élénk ővvel.. Nézd, ismerd meg a stílus! Passzintsd hozzá a meglévő ruhadarabjaid és kész is, látod egy filléredbe sem kerül és készen állsz a versenyre!

Hogyan zajlik a verseny?

Az “élő” színpadi versenyre való bejutásról az internetes szavazatok döntenek. A legjobb szavazatokat elért Versenyző kerül be a az Elődöntőbe:

FEBRUAR 24-ÉN, szombaton reggel 10.00-kor indul a felkészülés ( frizura, smink ) és 14.00-kor a Hungexpo EMAT 2018 nagyszínpadán elkezdődik a felvonulás. Eredményhirdetés a Döntőbe jutásról már aznap, kora délutánra várható.  A színpadon csak végig kell sétálni és esetlegesen válaszolni néhány egyszerű műsorvezetői kérdésre egy pár mondatos válasz keretében ezen kívül semmilyen extra produkciót vagy különleges tudást nem kell hoznod itt csak az összhatást, megjelenést , harmonikus külsőt pontozza a független 6 tagú nemzetközi zsűri. Az esti felvonulást a Döntőben egy új helyszínen rendezzük, ahol jó hangulatban, lazán,  sok új  barátnővel gazdagabban és talán a főnyereménnyel is a zsebedben vagy akár a Koronával de mindenképp nyertesen hagyhatod majd magad mögött a Versenyt.

Mennyibe kerül a nevezés a versenyre?

Teljesen ingyenes 

Meddig lehet jelentkezni?

Az 5 db pinup stílusú képed és a rövid bemutatkozásod 2018. január 29-ig küldd az
info[kukac]miss-pinup.com email címre

Mikor indul az online szavazás?

 A szavazás 2018. Január 30-én indul és 2018. Február 18-án 18. óra 18. perckor ér véget,

a szavazotok számlálása után a döntősöket emailben értesítjük.

Csak PinUp stílusú fotóval lehet jelentkezni?

Míg a versenyre természetesen csak és kizárólag Pin-Up stílusban ajánlott megjelenni megértjük ha éppen nincs ilyen fotód magadról amit azonnal küldeni tudnál holott

mindenképpen előnyös lenne hiszen ez egy PinUp verseny. Azt javasoljuk hogy amíg elkészülnek a PinUp fotóid tölts fel néhány előnyös képet magadról a mielőbbi szavazatgyűjtés érdekében és ahogy összeállt a PinUp fotósorozatod szólj nekünk és lecseréljük a képeid a versenyhez illőkre

Miyen feltételekkel lehet jelentkezni?

korhatár: 18 éves kortól – felső korhatár nincs!

súly: nem számít hány kiló vagy!

piercing, tetoválás: előnyt jelent!

nevezési díj: nincs

Ha elmúltál 18 éves és úgy érzed méltón viselnéd a Miss PinUp Hungary címet, nincs más dolgod mint elküldeni magadról 4 előnyös fotót egy rövid pár soros bemutatkozással az info@miss-pinup.com címre vagy közvetlenül fel tudod tölteni a  jelentkezés menüpontban található nevezési lapon. A képek kizárólag Téged ábrázolhatnak és nem lehet rajtuk reklám vagy bármilyen reklám célú felirat.

A szervezők ezután értesítenek ha a fotóid felkerültek az oldalra és egyúttal meg is indulhat az azonnali az internetes szavazás. Amennyiben a szavazás bejutattot a legjobb 15 versenyző közé, részt vehetsz a döntőn ami 2018-ban az EMAT heyszínén a Hungexpón, Február 24-én lesz.

Hogyan szavazhatok és hogyan értékelitek a szavazatokat?

Szavazni a versenyzőink profil oldalán a fő kép alatti csillagokkal lehet. 24 óránként tudtok csillagokat adni a versenyzőknek, akik huszonnégy óránként nagyon hálásak nektek a hét minden napján. Itt szeretnénk kiemelni, hogy a 24 óra nem feltétlenül a naptári napot, vagy (főleg nem) csillagászati Napot jelöl, hiszen biztosan észrevettétek, hogy péntek éjjel és szombat hajnal között nem minden esetben telik el 24 óra. 🙂

Az értékelés úgy történik, hogy a szavazás zárásakor összeszámoljuk, hogy ki gyűjtötte a legtöbb csillagot. Aki a legtöbb csillagot gyűjtötte az nyeri az online szavazást. FIGYELEM! Nem átlagolással értékelünk, mert az nem tükrözné versenyzőink népszerűségét. Bár a szavazó modulban láthatjátok, hogy egy szavazó átlagosan hány csillagot adott a versenyzőnknek.

 

Nevezési feltételek | Nyilatkozat