Gyakori kérdések – Miss PinUp Hungary 2020

Az amerikai 1942-ben újonnan megjelenő Yank magazin vezette be hogy minden kiadás címlapján egy modellkép szerepeljen, amit az olvasók kiszögezhetnek a falra. Így kezdődött a címlaplány- kultusz, ami azóta önálló stílussá nőtte ki magát és a sokféle koron át tartó PinUp hullám azóta is tart mind a mai napig, hiszen bár az érzékiség és nőiesség hangsúlyozásával hódít, mégis inkább a visszafogottság és az ártatlanság egyvelegeképpen tudnánk jellemezni a leginkább.

A PinUp stílus sohasem túl harsány és távol áll tőle a közönségesség, inkább a szexis nő és a kislányos báj egyedi keveréke, élénk színek, jellegezetes pózok, határozott kiegészítők, tipikus smink és frizura jellemzi, számos híresség kedvelte, rajnog érte. Néhány PinUp-lány a 40-es évekből: Betty Grable,Lauren Bacall, Ava Gardner, az 50′-es évekbő Marilyn Monroe, Rita Hayworth, napjainkban talán Dita Von Teese képviseli a PinUp stílus összes jegyét, de Katy Perry vagy Gwen Stefani is gyakran nyúl a jól bevált PinUp frizura és smink variációkhoz.

Hogyan lehetnék én is olyan pinup lány mint akiket felsoroltál?

Most megadjuk a lehetőséget hogy a híres elődök nyomdokaiba léphess egy különleges, felejthetetlen napon ez itt és most egy egyedülálló esély hogy megcsillogtasd a benned rejlő Szupernőt. A verseny előtt profi fodrászaink és sminkeseink  – természetesen ingyen – segítenek feljavítani a dívás PinUp frizurád és  – sminked, neked mindössze a fellépőruhádról kell gondoskodni és alap sminkről és hajról természetesen.

Honnan szerezhetnék én is pinup ruhát?

Ahogy a fotókon látod – ez az igazi pinup stílus. A frizurán és a sminken kívül a ruha, valamint a pózok határozzák meg a pinuplányról szerzett első benyomást valamint az összképet is végül. A ruhák pedig? Több lehetőséget is vázolunk a pénztárcádhoz / idődhöz mérten, a legegyszerűbb talán az első:

  • Nézz körül, vadássz, vásárolj! Akár pinup designer butikokban, akár a legkülönbözőbb modern üzletekben is, nincs izgalmasabb mint kitalálni hogy mi áll jól a síluson belül, utánajárni és megtalálni, majd kifogni a megfelleő ruhát amiben színpadra léphetsz! Minél több kiegészítőd passzol, minél egyértelműbben hozod a pinup stílust, annál nagyobb eséllyel indulsz a koronáért
  • Ha nincs kedved költekezni, akkor viszont igazán nem nagy befektetés körülnézni akár egy second hand butikban vagy a barátnők ruhái között, érdemes akár a szülők / nagyszülők ruháit is átnézni, érhetnek kellemese meglepetések ott is mindössze egy kis nő rafinéria kell hozzá és máris összeállítottad a tökéletes pinup ruhát szinte ingyen!
  • Ha időd sincs, és nem akarsz ebből akkora ügyet csinálni, akkor egyszerűen nyisd ki a ruhásszekrényed otthon, biztos van néhány klasszikus ruhadarabod akár egy szűk ceruzaszoknya, egy csíkos szűk top, egy leggings passzoló magassarkúval vagy egy szép alul akár bő egyberuha amit feldobhatsz egy élénk ővvel.. Nézd, ismerd meg a stílus! Passzintsd hozzá a meglévő ruhadarabjaid és kész is, látod egy filléredbe sem kerül és készen állsz a versenyre!

Hogyan zajlik a verseny?

Az “élő” színpadi versenyre való bejutásról az internetes szavazatok döntenek. A legjobb szavazatokat elért Versenyző kerül be a az Elődöntőbe:

Május 4-én , szombaton déli 12.00-kor indul a felkészülés  a saját Miss Pin-Up öltözőben ( frizura, smink ) és 15.00-kor a Tüskecsarnok

http://tuskecsarnok.hu/

színpadán elkezdődik a felvonulás. Eredményhirdetés már aznap, délután 16-00-ra várható.  A színpadon csak végig kell sétálni és esetlegesen válaszolni néhány egyszerű műsorvezetői kérdésre egy pár mondatos válasz keretében ezen kívül semmilyen extra produkciót vagy különleges tudást nem kell hoznod itt csak az összhatást, megjelenést , harmonikus külsőt pontozza a független 6 tagú nemzetközi zsűri.  Mindenképpen jó hangulatban, lazán,  sok új  barátnővel gazdagabban és talán a főnyereménnyel is a zsebedben vagy akár a Koronával de mindenképp nyertesen hagyhatod majd magad mögött a Versenyt.

Mennyibe kerül a nevezés a versenyre?

Teljesen ingyenes 

Meddig lehet jelentkezni?

Oszd meg a rövid bemutatkozásod + Pinup stílusú képed a következő ( mindkét ) hashtaggel: #misspinuphungary2019 #misspinupmodellvagyok a Facebookon és jelöld be a @misspinuphungary Facebook oldalát. A legtöbb szavazatot kapott 10 Versenyző jut be az élő döntőbe.

Csak PinUp stílusú fotóval lehet jelentkezni?

Míg a versenyre természetesen csak és kizárólag Pin-Up stílusban ajánlott megjelenni megértjük ha éppen nincs ilyen fotód magadról de mégiscsak

mindenképpen előnyös lenne hiszen ez egy PinUp verseny.

Miyen feltételekkel lehet jelentkezni?

korhatár: 18 éves kortól – felső korhatár nincs!

súly: nem számít hány kiló vagy!

piercing, tetoválás: előnyt jelent!

nevezési díj: nincs

Ha elmúltál 18 éves és úgy érzed méltón viselnéd a Miss PinUp Hungary címet, nincs más dolgod mint a #misspinuphungary2019 és a #misspinupmodellvagyok hashtagekkel ellátot fotód promózni, és szavaztatni a Facebookon!

Nevezési feltételek | Nyilatkozat